Wanneer u ouder wordt, veroudert ook uw huid. Dit is een langzaam proces dat begint rond het 20e levensjaar. In de loop van de jaren zal huidveroudering steeds zichtbaarder worden.

Er zijn ‘verschillende soorten’ huidveroudering:

 • Huidverslapping
 • Rimpels
 • Pigment
 • Roodheden

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het huidverouderingsproces. Genetische aanleg en afkomst kunnen een rol spelen, maar ook bepaalde levensstijlen, denk aan overmatig zon gebruik, roken.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint al rond het 20e levensjaar. Pas rond het 35e tot 40e levensjaar wordt deze meer zichtbaar. De snelheid van huidveroudering verschilt per persoon en heeft te maken met erfelijkheid en leefstijl. Om iets beter te begrijpen hoe huidveroudering werkt moet u weten dat er twee vormen van huidveroudering bestaan.

Wat gebeurt er eigenlijk in uw huid waar je zelf geen invloed op heeft?

Naarmate u ouder wordt, raakt de huidbarrière wat verstoord. Uw huid wordt kwetsbaarder en zal sneller reageren op invloeden van buitenaf. De celproductie en de snelheid van de celdeling van de huid wordt langzamer. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en ook de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Er is een afname van collageen en elastine, terwijl dit uw huid juist stevig en soepel houdt. Hyaluronzuur neemt af waardoor uw huid minder vocht vasthoudt.

Waar heeft u wel invloed op?

Dan moet u vooral denken aan uw levenstijl. Bent u een zonliefhebber? Rookt u? Heeft u last van stress? Eet u veel suikers of eet u ongezond? Dit zijn verschillende factoren die bij u het huidverouderings proces kunnen versnellen.

Hoe kunnen we huidveroudering behandelen?

Huidveroudering is een natuurlijk proces en kan helaas niet stopgezet worden. We kunnen wel diverse behandelingen en adviezen aanbieden om het huidverouderingsproces zoveel mogelijk te vertragen.

Wij bieden verschillende behandelingen aan om huidveroudering aan te pakken. Deze behandelingen kunnen bij onze specialisten en huidtherapeut, maar ook u zelf kunt huidveroudering aanpakken. Denk hierbij vooral aan uw levenstijl en de producten voor thuis die wij u kunnen adviseren.

In ons instituut hebben wij twee verschillende en mooie huidverbeterende merken: ZO Skin Health en Medik8, Deze merken werken anders dan de ‘bekende’ anti-aging producten, werken dieper in de huid voor herstel en activatie van de cellen. We kunnen optimale huidgezondheid creëren door meerdere lagen retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, waarmee we de huid verbeteren en het herstellende vermogen van de huid optimaliseren.

Welke behandelingen kunt u bij onze specialisten doen om het verouderings proces te vertragen? Wij adviseren dan ook, voor het mooiste resultaat, de onderstaande behandelingen in kuurverband te doen:

 • Verschillende soorten peelings om u huid weer te laten stralen, fijne lijntjes en rimpeltjes te verzachten.
 • Bindweefsel massage is dé perfecte behandeling om de huid te laten stralen! De behandeling heeft als doel om de huidconditie te verbeteren waardoor deze er jonger, frisser en strakker uit gaat zien. Na één behandeling is er al een mooie glow van de huid te zien!
 • Guasha massage met als doel huidverbetering te creëren met specifieke guasha steen massagetechnieken uit het oude China. Wanneer u uw huid wilt verbeteren dan is het van belang om uw huid aan het werk te houden.

Huidverbetering is één van onze pijlers. We blijven dan ook vernieuwen en houden nieuwe behandelingen en producten nauw in de gaten. We houden u middels onze nieuwsbrieven graag op de hoogte!

Welke behandelingen heeft onze huidtherapeut om het verouderings proces te vertragen?

 • eMatrix: U kunt kiezen voor een rimpel laserbehandeling. Hierdoor wordt uw gezicht behandeld met de eMatrix. Een eMatrix behandeling vervaagt uw lijntjes en rimpels in het gezicht, daarnaast zorgt het ook voor vermindering van pigmentvlekken in het gezicht. Tot slot heeft de eMatrix ook een positief effect op uw huidtextuur zoals bijvoorbeeld grove poriën.
 • ELOS Refirme: De ELOS Refirme techniek stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat leidt tot huidverstrakking. Naast het verstrakken van de huid worden met de ELOS-methode ook pigmentvlekken en couperose verwijderd. De WRA laser van ELOS is zeer geschikt voor het verstrakken van de huid op meerdere gebieden van het lichaam.
 • Medische peeling: Veel huidproblemen of verouderingssymptomen worden veroorzaakt door stress, roken, weinig slaap of een druk leven. Deze oorzaken zorgen voor een tekening in uw gezicht. Door een medische peeling of fotofacial toe te passen wordt uw huid weer fris, gezond en stralend. De medische peeling maakt de huid egaler en laat storende roodheid of pigmentvlekken verdwijnen. Daarnaast zorgt een medische peeling ook voor vermindering van grove poriën en kleine rimpels.

Welke behandelingen kunt u bij onze cosmetische arts ondergaan om het verouderings proces te vertragen?

 • Injectables – deze zijn te verdelen in twee categorieën:
 • Fillers zorgen voor herstel van volume op plekken waar dit als gevolg van het ouder worden verdwenen is. Ingevallen wangen, omlaaghangende mondhoeken en een verslapte kaaklijn kunnen we weer volume geven. Deze behandelingen worden uitgevoerd op basis van een totaalindruk van uw gezicht en niet als losse zones. Een liftend effect van het hele gezicht kunnen we bewerkstelligen met een liquid facelift. Alle behandelingen worden zo uitgevoerd dat de kans op blauwe plekken zo klein mogelijk is.
 • Spierontspanners zorgen voor verzachting van rimpels. Fronsrimpels, voorhoofdslijnen, kraaienpootjes en een onrustige kin kunnen op den duur beschadiging van de huid geven door de constante, vaak onbewuste, druk op de huid. Door een behandeling met spierontspanners laten we de spieren die de druk veroorzaken ontspannen en dat geeft u weer een frisse en minder strenge uitdrukking. Er zijn ook medische indicaties voor spierontspanners.