Last van springerig haar? Iedereen heeft er op zijn tijd wel eens last van, maar natuurlijk heb je liever dat jouw haar er glad en glanzend uit ziet. Wist je dat een verkeerde product keuze hier ook voor kan zorgen?

Oorzaak

De belangrijkste oorzaak van springerig haar is de verkeerde keuze aan verzorgings- en stylingsproducten. Ook heeft springerig haar vaak openstaande haarschubben. Deze willen zo veel mogelijk vocht opnemen, maar doordat het haar niet afsluit zal het gaan springen en dat is nou juist wat je niet wil.

Wat moet je juist niet doen

 • Met te warm water je haar wassen
 • Te vaak je haar wassen, dan droogt je haar extra uit
 • Warmte tools gebruiken

Wat moet je juist wel doen

 • Ga naar de professional en laat je gespleten haarpunten er af knippen
 • Gebruik altijd verzorging voor je haar (masker, conditioner, olie)

Product advies

Reiniging en verzorging

 • Oolaboo Straight baobab zero-friss smoothing hair bath: Met name de zijdeproteïnen in deze shampoo zorgt er voor dat het haar soepel, handelbaar, stralend glad en zijdezacht wordt. Zelfs het meest lastige haar met de sterkste krullen wordt door deze shampoo onder controle gehouden. Naast dit beschermt deze shampoo je haar ook tegen warmtestyling.
 • Oolaboo Moisty seaweed 24 benefits instant cure: Een leave in conditioner met wel 24 voordelen. Denkend aan onder andere: hydrateert, geeft glans, verbeterd, egaliseert, temt, herstelt, etc.
 • Een product wat gemakkelijk en snel toe te passen is, niet uitgespoeld hoeft te worden en daardoor dus lang door kan werken in je haar.
 • Oolaboo Straight baobab smooth down detangler: Een niet verzwarende, maar wel verzorgende en temmende conditioner. Deze conditioner sealt als het ware je haar waardoor er een intense gladheid ontstaat. Zelfs bij vochtig weer en gebruik van deze conditioner gaat je haar niet springerig of pluizig worden.

Styling en afwerking

 • Oolaboo Blushy truffle enlightening sparkling oil: Deze olie reflecteert het licht en geeft direct een hoogglans resultaat. Dat is wat eigenlijk altijd ontbreekt bij droog haar: glans! Daarnaast verlevendigd deze olie ook de haarkleur. Tot slot helpt deze olie een barrière te vormen tegen omgevingsfactoren als zon en extreem koud of warm weer.
 • Heb jij wat korter haar en zoek je een afwerkingsproduct dat je haar minder springerig maakt? Dan kan je goed uit de voeten met: Oolaboo Straight baobab sleek glittery pomade. Een temmende pomade voor onrustig en springerig haar. Deze pomade krijgt zelfs dik en weerbarstig haar onder controle.
 • Tot slot zou ik bij springerig haar altijd een hairspray adviseren, als jij je best hebt gedaan om een mooi kapsel te maken zou het toch zeker fijn zijn als deze ook in model blijft zitten. Oolaboo Super foodies transform finishing spray is bij uitstek de musthave. Een flexibele haarspray die gemakkelijk uit te borstelen is. Ook is hij vochtbestendig en heeft een sterke hold.

Spreekt je dit aan? Of heb je nog vragen, wij geven advies op maat!